Διαβάστε τα πρακτικά της Βουλής της 29/5/2014 όπου ο Κεγκέρογλου λεει άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για το θέμα των δόσεων, τα ρίχνει στο ΔΣ του ΟΑΕΕ (δηλαδή έμμεσα στην ΕΣΕΕ και στην ΓΣΕΕΒΕ που έχουν 8 μέλη στο ΔΣ). ΕΛΠΙΔΑ? ΚΑΜΙΑ. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΖ΄
Πέμπτη 29 Μαΐου 2014
Αθήνα, σήμερα στις 29 Μαΐου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.33΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γ΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Επόμενη είναι η υπ’ αριθμόν 797/26-5-2014 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
Στην ερώτηση του κυρίου συναδέλφου θα απαντήσει ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου.
Ορίστε, κύριε συνάδελφε, έχετε το λόγο για δύο λεπτά.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, ξέρουμε όλοι ότι μία από τις σκληρότερες εκδηλώσεις της οικονομικής κρίσης είναι η αδυναμία των ιδιωτών να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αυτό είναι κατ’ εξοχήν ένα πρόβλημα της μικρομεσαίας επιχείρησης και εκδηλώνεται κατ’ εξοχήν στον ΟΑΕΕ -το πρώην ΤΕΒΕ- στον οποίο ασφαλίζονται.
Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Αυτή τη στιγμή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που τελικά οδηγεί βέβαια και σε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.
Η πολιτεία με δυο νόμους, το ν. 4152/2013 και το ν. 4225/2014, προσπάθησε να δώσει κίνητρα για τη ρύθμιση, προσπάθησε να διευκολύνει τους ασφαλισμένους που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τους έδωσε κυρίως τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές που είχαν έως το 2012 σε σαράντα οκτώ δόσεις, ενώ για τις επόμενες τους έδωσε το περιθώριο των δώδεκα δόσεων.
Αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή, κύριε Υπουργέ, και φαίνεται από το αποτέλεσμα. Φαίνεται, γιατί λιγότεροι από ένας στους δέκα ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν κάνει χρήση αυτής της πρόνοιας.
Σαν να μην έφθανε το γεγονός ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν είναι επαρκής, δεν είναι σωστή, έχουμε και γραφειοκρατικές ερμηνείες της ίδιας της ρύθμισης οι οποίες κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα. Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο 37 του Σεπτεμβρίου 2013 η Διοικήτρια του ΟΑΕΕ αποφαίνεται ότι για να κάνει κάποιος ρύθμιση, πρέπει να έχει καλύψει -όπως έλεγε τότε, στο τέλος του 2012- το τελευταίο δίμηνο και ό,τι ακολουθεί, με αποτέλεσμα σήμερα όποιος θέλει να κάνει ρύθμιση να πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά τέσσερα δίμηνα. Μα, κάποιος που έχει δυσκολία κάλυψης των υποχρεώσεών του δεν μπορεί να πληρώσει προκαταβολικά τέσσερα δίμηνα!
Συνοψίζοντας, η ερώτησή μου είναι η εξής: Κύριε Υπουργέ, συμφωνεί το Υπουργείο σας, η Κυβέρνηση, ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών; Και αν ναι, τι προτίθεται να κάνει νομοθετικά;
Δεύτερον, όσον αφορά τη συγκεκριμένη εγκύκλιο της Διοικήτριας του ΟΑΕΕ συμφωνείτε ότι είναι λάθος η ερμηνεία του νόμου; Και αν ναι, θα ανακληθεί αυτή η εγκύκλιος, ώστε να μπορέσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να τις ρυθμίσουν;
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε συνάδελφε, θέτετε ένα πολύ σοβαρό θέμα, εκ νέου βεβαίως, διότι πολλές φορές έχει τεθεί. Και ο παριστάμενος Βουλευτής, ο κ. Κασσής και άλλοι συνάδελφοι έχουν θέσει το πρόβλημα της αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων κυρίως των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρηματιών ακόμα και στα πλαίσια της κανονικής ροής των υποχρεώσεων, πόσω μάλλον εάν εκτός από τις τρέχουσες εισφορές καλούνται να πληρώσουν και τη δόση της ρύθμισης, κάτι που αυξάνει τις υποχρεώσεις. Και αν δεν μπορούσαν στην περίοδο της ευημερίας, πώς είναι δυνατόν στην περίοδο της κρίσης να μπορούν να πληρώσουν και τα τρέχοντα και τα επιπλέον; Άρα, πραγματικά έχουμε ένα γεγονός που δυσκολεύει τη λειτουργία των επιχειρήσεων και εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο σύνολό του, δηλαδή στο σύνολο των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.
Πολύ σωστά επισημαίνετε τρία θέματα, για τα οποία θα σας δώσω απάντηση. Ξεκινώ από τα θετικά, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι τα υπόλοιπα θα είναι αρνητικά. Θετικά εννοώ αυτά για τα οποία ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Με το ν.4254 η Βουλή στις αρχές Απριλίου ψήφισε διάταξη με βάση την οποία τροποποιείται ο κανονισμός του ΟΑΕΕ στο σημείο που αναφέρεται στον τρόπο πληρωμής των εισφορών και μετατρέπεται από δίμηνο σε μηνιαίο. Έτσι, με την έκδοση της υπουργικής απόφασης, η οποία θα βγει μέχρι τις 7 Ιουνίου, εκτιμώ ότι από τη δόση του Ιουλίου, που πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου, η καταβολή θα είναι πλέον σε μηνιαία βάση -είναι ένα θέμα το οποίο θίγετε στην ερώτησή σας- και θα διευκολύνει στην καλύτερη διαχείριση από την πλευρά των επιχειρηματιών λόγω του ότι η μηνιαία καταβολή είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη.
Το δεύτερο θέμα που θέσατε έμμεσα είναι το θέμα των ανασφάλιστων. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσαμε έχουμε διασφαλίσει -και εκκρεμεί η υπουργική απόφαση να υπογραφεί από το Υπουργείο Οικονομικών, απ’ όπου μου είπαν ότι μέχρι την άλλη εβδομάδα θα υπογραφεί- ότι επαγγελματίες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ που έχουν οφειλές κατά τα χρόνια 2011, 2012 και 2013 -φυσικά θα έχουν και το 2014, αλλά λαμβάνουμε υπ’ όψιν τα τρία χρόνια που είναι ολόκληρα- και εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις 12.000 ευρώ, θα μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας και για τους ίδιους και για τα μέλη των οικογενειών τους, τους έμμεσα ασφαλισμένους, μέχρι το Φεβρουάριο του 2015. Αυτό αφορά τους ανασφάλιστους, όσους δεν κατορθώσουν να μπουν στη ρύθμιση.
Πάμε τώρα στην ουσία της ερώτησης που αφορά τη ρύθμιση. Πράγματι, ο νόμος μιλάει για δύο ρυθμίσεις, η μία των σαράντα οκτώ δόσεων που μειώνεται όμως κάθε μήνα που περνά κατά μία δόση και την πάγια ρύθμιση που είναι των δώδεκα μηνών.
Ακριβώς όπως το είπατε, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ και κατ’ επέκταση και η Διοίκηση έχει εκδώσει αυτήν την Εγκύκλιο, η οποία περιορίζει την ισχύ της δωδεκάμηνης ρύθμισης, στην περίπτωση που γίνεται παράλληλα με αυτή των σαράντα οκτώ, όπως ισχύει κάθε φορά.
Αυτό το πρόβλημα το οποίο επισημαίνετε, που όπως σας είπα και ο παριστάμενος κ. Κασσής το είχε θέσει παλαιότερα, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Διότι όταν πάει ο επαγγελματίας να αριθμήσει, του λέει: «μα, θέλει και τόσα μετρητά», που είναι οι οφειλές οι τελευταίες, τα οποία δεν τα έχει.
Αυτό, λοιπόν, το οποίο σας λέω ότι θα κάνω, ως έχων την ευθύνη του κοινοβουλευτικού ελέγχου, άρα και των ερεθισμάτων και προβλημάτων που τίθενται από την πλευρά των Βουλευτών και όχι ως αρμόδιος καθ’ ύλην στο Υπουργείο, είναι να ζητήσω από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, αλλά και του ΙΚΑ ταυτόχρονα –το ίδιο ισχύει και για το ΙΚΑ- να εξετάσουν τη δυνατότητα να μπορούν να εφαρμοστούν οι δύο ρυθμίσεις παράλληλα, χωρίς χρονικό περιορισμό για τη δωδεκάμηνη ρύθμιση. Άρα, όπως λέει ο νόμος, όταν εφαρμόζεται αυτοτελώς η δωδεκάμηνη ρύθμιση, μέχρι την ημέρα της αίτησης.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Συντομεύετε, κύριε Υπουργέ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Εάν αυτό δεν έχει νομικό εμπόδιο από νόμο, πιστεύω ότι θα είναι η λύση στο θέμα το οποίο θέτετε.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, για την ανοχή σας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ο συνάδελφος κ. Βολουδάκης έχει το λόγο για τρία λεπτά.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, θετικό είναι ότι μας είπατε για τους ανασφάλιστους. Θετικό και ότι μας λέτε ότι 7 Ιουνίου το αργότερο θα γίνουν μηνιαίες οι δόσεις στον ΟΑΕΕ και όχι δίμηνες, αλλά δεν απαντάτε στην ουσία του θέματος που ετέθη. Καλή είναι η εκδήλωση των προθέσεων, χαίρομαι που αναγνωρίζετε το πρόβλημα, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για τις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σας ρώτησα και στην πρωτολογία μου, σας ρώτησα και στη γραπτή ερώτηση που έχω καταθέσει. Προτίθεται η Κυβέρνηση να το κάνει; Με ποιον τρόπο; Δεν μου απαντήσατε.
Το δεύτερο θέμα, το ζήτημα του ΟΑΕΕ. Λέτε και εσείς –το είπατε, επιβεβαιώσατε ουσιαστικά αυτό που λέω- ότι δεν προκύπτει από το νόμο το γεγονός ότι σήμερα καλείται όποιος πάει να κάνει ρύθμιση να πληρώσει τέσσερα δίμηνα, αλλά είναι μία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ. Από πού και ως πού; Ποιος δίνει αυτήν την εξουσιοδότηση στον ΟΑΕΕ να ερμηνεύει κατά το δοκούν το νόμο που ψήφισε η Βουλή για να διευκολύνει το μικρομεσαίο επιχειρηματία και τι προτίθεστε να κάνετε;
Δεν είναι δυνατόν, κύριε Υφυπουργέ, το Υπουργείο σας να κρύβεται πίσω από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ. Η ευθύνη βαρύνει τον Υπουργό πρωτίστως, αλλά και εσείς από τη θέση σας, αλλά και από το γεγονός ότι μας μεταφέρετε εδώ αυτή τη θέση, έχετε ευθύνη. Τι προτίθεστε να κάνετε; Αυτοί που μας ακούνε, τι θα πούνε σήμερα; Ότι, ναι, αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, θα το δούμε και θα το συζητήσουμε; Μα, το συζητήσαμε. Την ερώτηση την κατέθεσα τον Απρίλιο. Ατύπως το έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη και με εσάς και με τον Υπουργό. Έγινε άτυπη σύσκεψη και στο γραφείο του Υπουργού και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Δεν είναι δυνατόν, όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και κινδυνεύουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους απ’ αυτό, να τους λέμε «θα το εξετάσουμε». Το θέμα αυτό, όπως είπατε και εσείς, είναι γνωστό εδώ και μήνες. Απαντήστε, λοιπόν, θετικά και συγκεκριμένα, πότε και πώς θα δώσετε λύση στο ζήτημα της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών για τον ΟΑΕΕ, αλλά και για τα άλλα ταμεία, γιατί αντίστοιχο πραγματικά είναι και στο ΙΚΑ, αντίστοιχο είναι και στο ΤΣΜΕΔΕ, αντίστοιχο είναι και παντού.
Και με την ευκαιρία, υπάρχουν πολλές επιμέρους ρυθμίσεις, οι οποίες είναι πραγματικά αδιανόητες σήμερα. ΤΣΜΕΔΕ, μια που το ανέφερα. Εάν κάποιος έχει εξαρτώμενο μέλος οικογενείας, είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, άρα δεν ισχύει η ασφάλισή του, εάν θελήσει άλλο μέλος της οικογενείας, σύζυγος, να πάρει από το ΤΣΜΕΔΕ το παιδί το ασφαλισμένο που έχει μείνει ανασφάλιστο και να το πάρει στο δικό του ταμείο στο οποίο είναι ενήμερος και πληρώνει κανονικά, δεν του επιτρέπεται. Τι σημαίνει αυτό; Κρατούνται όμηροι τα εξαρτημένα μέλη των οικογενειών όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές;
Αυτά, κύριε Υπουργέ, δεν μπορεί να απαντώνται θεωρητικά, ούτε μπορεί να απαντώνται με εξαγγελίες. Αυτά απαιτούν πράξη. Δεν τα ακούτε πρώτη φορά, δώστε λύση.
Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ο κύριος Υπουργός έχει το λόγο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Τρία θέματα θέσατε ουσιαστικά με τη δευτερολογία σας. Πρώτον, για το θέμα του ΤΣΜΕΔΕ να πω ότι ισχύει η ρύθμιση, που σας είπα προηγουμένως, για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δηλαδή, τόσο των ασφαλισμένων όσο και των έμμεσα ασφαλισμένων εφόσον δεν υπερβαίνει ένα ύψος το εισόδημά τους.
Το θέμα που θέτετε με την απαγόρευση υπαγωγής, με την απαγόρευση μεταφοράς της ευθύνης του έμμεσα ασφαλισμένου από το ένα ταμείο στο άλλο, δεν θεωρώ ότι είναι και νόμιμο. Θεωρώ ότι είναι ελεύθερη επιλογή.
Και πράγματι θα κρατήσω σημείωση…
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: Εάν είναι ληξιπρόθεσμες οι οφειλές, δεν επιτρέπουν στην πράξη…
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Το κατάλαβα, ναι.
Θεωρώ ότι είναι παράνομο και καταχρηστικό και η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ κακώς δεν αφήνει, διότι είναι ελεύθερη η επιλογή και η οφειλή στον πρωτοφειλέτη που είναι ο ασφαλισμένος ούτως ή άλλως παραμένει. Και άμεσα σήμερα θα επικοινωνήσω με τη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ να δω γιατί ισχύει αυτό.
Δεύτερον, για το θέμα του αριθμού των δόσεων, δεν θα υπάρξει κανείς που να πει όχι στην αύξηση. Το θέμα είναι πώς γίνεται. Χρειάζεται αλλαγή του νόμου, άρα χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία από τους έχοντες τη νομοθετική πρωτοβουλία που είναι και οι Βουλευτές.
Άρα, λοιπόν, θα βοηθούσε σε αυτή την κατεύθυνση μία συνεννόηση περισσοτέρων των δύο κομμάτων πιθανόν, ούτως ώστε να βρεθεί μία λύση η οποία να είναι συμβατή με αυτά τα οποία λέμε ότι χρειάζεται ένας επαγγελματίας για να πληρώσει σε σχέση με τον αριθμό των δόσεων και βεβαίως να μην αδικεί τους προηγούμενους.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: Εάν καταθέσουμε πρόταση νόμου, θα τη δεχτείτε;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Προχωρούμε τώρα στο δεύτερο θέμα, όπου συνδέεται με αυτό και έχει να κάνει με τον ΟΑΕΕ και τον τρόπο εφαρμογής.
Εκεί σας το είπα ξεκάθαρα. Θεωρώ πως με το νόμο που ισχύει και που αναφέρεται σε δύο δυνατότητες, δηλαδή, σαράντα οκτώ δόσεις όπως αυτές έχουν μειωθεί μέχρι σήμερα συν τη δωδεκάμηνη ρύθμιση, μπορούν να εφαρμοστούν παράλληλα κατά την άποψή μου.
Και επειδή ακριβώς το ΙΚΑ την εφαρμόζει διαφορετικά και περιλαμβάνει όλο το ’13 μέσα στη δωδεκάμηνη ρύθμιση, ενώ ο ΟΑΕΕ όπως σωστά επισημάνατε περιλαμβάνει μόνο το πρώτο εξάμηνο στη δωδεκάμηνη ρύθμιση, χρειάζεται εναρμόνιση από τη μια μεριά και δεύτερον εξέταση γιατί όχι μέχρι την ημέρα αίτησης της υπαγωγής.
Άρα, αυτό αυτόματα καλύπτει όλο το χρέος, γιατί αυτό είναι ένα από τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, δηλαδή δεν υπάρχουν τα μετρητά για να δώσει άμεσα το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Άρα, λοιπόν, πρέπει ο ΟΑΕΕ –σας είπα ότι θα απευθυνθώ εγγράφως προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ- και το ΙΚΑ να εναρμονιστούν και να δούμε τη δυνατότητα να επεκτείνουν για όλο το διάστημα την εφαρμογή της δωδεκάμηνης ρύθμισης.
Και στο άλλο θέμα θεωρώ ότι οι έχοντες τη νομοθετική πρωτοβουλία μπορούν να συνεννοηθούν περαιτέρω –και δεν είναι μόνο οι Βουλευτές, είναι και το Υπουργείο που την έχει- και να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να προσαρμοστεί η ρύθμιση σε τέτοιο επίπεδο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες, διότι πολύ σωστά αναφέρατε ότι υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλος αριθμός δεν εντάσσεται στη ρύθμιση λόγω του ότι η κάθε δόση είναι πάρα πολύ υψηλή.
Είναι απλά τα πράγματα. Πρέπει επιτέλους να το συνεννοηθούμε αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Kαι μετά από αυτά, περιμένεις να βρεις την λύση εσύ και 500.000 οφειλετών χρεοκοπημένων στο ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ;
ΑπάντησηΔιαγραφή