Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΤΙΔΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ



Στις 29/10/2014 είχαμε την ευκαιρία στο ΕΕΑ να δούμε από κοντά και να ακούσουμε την πρόεδρο του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου. Ξεκινάω με το βιογραφικό της Κωτίδου, ενός τροφίμου του Δημοσίου που μπήκε σε σειρά θέσεων αξιοκρατικά και ουχί με κομματική τοποθέτηση (για να ξέρουμε για ποιον μιλάμε). Η κ. Κωτίδου είναι Πολιτικός Μηχανικός. Διετέλεσε πρόεδρος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (κατόπιν «διεθνή διαγωνισμού….»), Διευθύντρια έργου και Προϊσταμένη της συντήρησης και λειτουργίας του Ολυμπιακού Χωριού στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (κατόπιν «διεθνή διαγωνισμού….»), εντεταλμένη σύμβουλος της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε.» (κατόπιν «διεθνή διαγωνισμού….») και Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (κατόπιν «διεθνή διαγωνισμού….»). Και φυσικά ένα τόσο άξιο στέλεχος του σκληρού ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα διοικητής του ΟΑΕΕ (κατόπιν «διεθνή διαγωνισμού….»). Δυο μόλις ημέρες πριν εισπράξει τον παχυλό μισθό της από την θέση που της εμπιστεύτηκε ο Βενιζέλος (κατόπιν «διεθνή διαγωνισμού….») ήρθε στο ΕΕΑ να μας πει ότι:
Έχει πολύ μεγάλο IQ!!!!

Ο Βρουτσης δίνει λανθασμένα στοιχεία για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ λέγοντας ότι είναι οι περισσότεροι προ κρίσης, αναφέρεται σε όσους εστάλησαν στο ΚΕΑΟ και όχι στο σύνολο αυτών. Η αλήθεια, σύμφωνα με την Κωτιδου, είναι ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών είναι κατά τη διάρκεια της κρίσης».
Η θέση του ΟΑΕΕ (εδώ μας πήραν τα κλάματα) είναι ότι δεν γίνεται εξορθολογισμός σε εποχές κρίσης, ότι πλέον σήμερα δεν υπάρχει επιχειρείν (ισχυρίστηκε η αξιοκρατικά τοποθετημένη διοικητής ότι το έχουν αποδείξει στον Υπουργό αλλά, προφανώς, αυτός πέρα βρέχει. Αποδείξανε ότι σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή στο επιχειρείν!!! Σύμφωνα με την αξιοκρατικά τοποθετημένη δημόσια τρόφιμο κ. Κωτίδου το 62% των οφειλετών χρωστάει έως 20.000€ και το ποσοστό αυτό γίνεται 87% αν εξεταστούν όσοι οφείλουν και έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους.
Εκεί που η λαοπρόβλητη διοικητής (κατόπιν «διεθνή διαγωνισμού….») προκάλεσε τον …θαυμασμό του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΑ ήταν όταν άρχισε να υπεραμύνεται της πρακτικής του ΟΑΕΕ να χρεώνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους οφειλέτες χωρίς να την παρέχει. Είπε μια θεωρία ότι «πόσο λογικό είναι αυτός που οφείλει ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ να έρχεται να λεει «μην μου την χρεώσεις»? Πόσο λογικό θα ήταν να έρθει και αυτός που πληρώνει ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και να πει «δεν την χρησιμοποίησα, πίστωσε με»». Φυσικά το ΔΣ «σηκώθηκε όρθιο» με την ασχετοσύνη της ή με την προσπάθεια προπαγάνδας που πήγε να κάνει.

Είναι προφανέστατο ότι η αξιοκρατικά τοποθετημένη πρόεδρος ήταν προετοιμασμένη «να τα ακούσει». Παραδέχομαι πάντως ότι, παρότι διακρίθηκε για την ειρωνεία της αρκετές φορές, απάντησε σε όλα τα θέματα και δεν απέφυγε κανένα. Ολοκληρώνοντας την μακροσκελέστατη τοποθέτηση της μας είπε ότι διαβάζει όλα όσα γράφουν οι ασφαλισμένοι στο διαδίκτυο και ότι ήξερε ότι θα άκουγε περί Μανιτάκη κλπ αλλά αυτή είναι υπέρ του να υπάρχει δημόσιο σύστημα ασφάλισης κλπ κλπ. Πώς να μην είναι υπέρ του Δημοσίου η κυρία που ζει επί τόσα χρόνια από το Δημόσιο?

Στην δική μου τοποθέτηση έθεσα ερωτήματα συναδέλφων ως ακολούθως:
Αναφορικά με την παράνομη χρέωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης: «κ. Κωτίδου είπατε για αυτόν που όφειλε ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΓΕ να λάβει περίθαλψη και ζητάει πίσω τα χρήματα. Κάνετε λάθος και πρέπει να ανασκευάσετε. Ζήταγε περίθαλψη και εσείς του λέγατε «δεν σου δίνω». Αυτά που λετε τα είπατε και σε δυο δικαστήρια και ήδη απερρίφθησαν από την Δικαιοσύνη»

Αναφορικά με τις εισφορές: «Με βάση τον νόμο είναι δική σας ευθύνη, του ΔΣ του ΟΑΕΕ, να εισηγηθείτε στον Υπουργό Εργασίας προσαρμογή των εισφορών του ΟΑΕΕ στην πραγματικότητα. Έχετε εισηγηθεί να μειωθούν οι εισφορές αφού έχουν μειωθεί τα εισοδήματά μας? Γιατί είναι λογικό ο εργαζόμενος στο ΙΚΑ να πληρώνει μισές εισφορές όταν μειωθεί ο μισθός του στο μισό και για τον ασφαλισμένο στον ΟΑΕΕ όχι. Για ποιο λόγο πρακτικά απαγορεύεται σε έναν ελεύθερο επαγγελματία να εργάζεται και να κερδίζει τον μήνα 800€, όταν ο βασικός μισθός σήμερα είναι 450€?»

Αναφορικά με την ρύθμιση: «πώς περιμένετε ένας που δεν μπορούσε να πληρώσει τα 450 της μηνιαίας εισφοράς να μπορεί τώρα να πληρώσει την μηνιαία εισφορά συν την δόση»
Αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες: «αν μπορείτε ενημερώστε μας ποια πρόσωπα έχουν διωχθεί ποινικά για την δραματική κατάσταση στην οποία είναι σήμερα ο ΟΑΕΕ».

Η αξιοκρατικά τοποθετημένη και τρόφιμος του Δημοσίου επί δεκαετία και, κ. Κωτίδου, απάντησε στις ανωτέρω ερωτήσεις.
Για την υποχρέωση τους από τον Νόμο να κάνουν εισήγηση για τις εισφορές απάντησε ότι «καμία πρόταση δεν έχει γίνει για μείωση εισφορών».
Για τις δικαστικές αποφάσεις απάντησε «είναι δυο συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις»!!! Θα βάλω πολλά θαυμαστικά γιατί δεν κατάλαβα αν η Κωτίδου κατάλαβε τι εστί δικαστική απόφαση. Έγινε δικαστήριο, είπε ότι μας είπε και δημοσίως και έχασε. Το Δικαστήριο της είπε πρακτικά «αυτά πέστα αλλού και όχι εδώ». Ακόμα να καταλάβει, ελπίζω να το καταλάβει σύντομα.
Για την ρύθμιση είπε ότι ο ΟΑΕΕ εισηγήθηκε η δόση που θα πλήρωνε ο οφειλέτης να ήταν αθροιστικά (τρέχοντα και οφειλή) χαμηλότερη από την δόση που πληρώνει σήμερα αλλά δεν εισακούστηκε. Φυσικά η Κωτιδου δεν βρήκε λόγο να παραιτηθεί και να χάσει τον παχυλό μισθό, απλά μας τα έλεγε για να την συμπαθήσουμε ότι νοιάζεται για το Ταμείο…
Στην ερώτηση «πως θα μπορεί να πληρώσει ο οφειλέτης» μας είπε το καταπληκτικό «αυτή είναι η ρύθμιση, είναι καλύτερη από την προηγούμενη, πιστεύω ότι θα τρέξει, θα υπάρχει μια κίνηση!!!»
Για τις ποινικές ευθύνες απάντησε ότι δεν γνωρίζει να έχει γίνει κάτι. Απαντάω και εγώ με την ευκαιρία ότι τα κομματοσκυλα που λεηλάτησαν και λεηλατούν την περιουσία μας ζούνε και βασιλεύουν, μάλιστα κάποιους τους έχουν και διοικητές μεγάλων Οργανισμών (παρότι ευθύνονται για τρύπες 100αδων εκατομμυρίων ευρώ).

10 σχόλια:

  1. Αλεξ. Διαμαντάρας ......
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την Διοικήτρια του ΟΑΕΕ που σε επίσκεψη στις 29/10/2014 στο ΕΕΑ δήλωσε και διέψευσε τον κον Βρούτση ....δικαιώνοντας με ......... Η αλήθεια, σύμφωνα με την Κωτίδου, είναι ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών είναι κατά τη διάρκεια της κρίσης»........Επιβεβαιώνομαι όταν δημόσια φώναζα ότι ...... Ο Βρούτσης δίνει λανθασμένα στοιχεία για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ λέγοντας ότι είναι οι περισσότεροι προ κρίσης, αναφέρονταν σε όσους εστάλησαν στο ΚΕΑΟ και όχι στο σύνολο αυτών, παραπλανώντας τον κόσμο και τους βουλευτές στην Βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜ ΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ.
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
    το θέμα είναι ότι εγώ ζήτησα υγειονομ ική περίθαλψη και δεν είχα, ούτε εγώ ούτε τα μέλη τις οικογένειας μου.
    Άρα δεν πληρώνω.

    ΤΑ χρήματα του κλάδου υγείας που πάνε. Αν τα δίνει στον ΕΟΠΠΥ πρέπει να την μηνύσουμε για κατασπατάληση χρημάτων του Ταμείου και ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στον ΕΟΠΠΥ.
    Να δω μετά αν λέει τις ίδιες εξυπνάδες.
    Και γιατί δεν βγαίνει στην τηλεόραση να τη δούμε και να την ακούσουμε και μείς να πάρουν φωτιά τα τηλήφωνα

    το πρόβλημα με την υγειονομική περίθαλψη είναι ακριβώς to ίδιο με τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς του ΤΕΕ που ήταν πρόεδρος στο τμήμα κεντρικής Μακεδονίας (εκλέχτηκε με εκλογές ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλεύει κανονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα - θέλουν δεν θέλουν κάποιοι - θα βγει από τη "ζούγκλα" και θα τιμωρήσει όλα τα "θηρία", που κατά καιρούς την "κατασπάραξαν".
    Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν.
    Αυτοί καταστρέψανε την εθνική παραγωγή και άρα αυτοί οδήγησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων στην ανεργία.
    Αυτοί οδήγησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχειας.
    ΑΜΕΣΟ κλεισιμο των φαληρημενων,ΚΟΣΤΟΒΟΡΩΝ, διεφθαρμενων ΤΑΜΕΙΩΝ!
    ΟΑΕΕ -τελος!
    Τελειωσαν οι αποκριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην εποχή της σκληρής βρετανικής αποικιοκρατίας τα προβλήματα των μαύρων δεν λύνονταν ποτέ, γιατί απλούστατα αυτοί, οι οποίοι επιχειρούσαν να τα λύσουν, ήταν μονίμως λευκοί.
    Στην Ελλάδα του κοινωνικού απαρχάιντ βιώνουμε μια ανάλογη κατάσταση. Κρατικοδίαιτοι "φωστήρες" προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα.
    Δημόσιοι υπάλληλοι προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα.
    Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα με έναν "κατάλευκο"Βρούτση , ο οποίος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα των "μαύρων" εργαζομένων.
    O Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης?
    "Τον κώλο έχεις μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψεις"!
    Τρεις συντάξεις θα πάρει ο Λοβέρδος. Μία ως καθηγητής Πανεπιστημίου, μία ως βουλευτής και μία ως δικηγόρος. Τρεις συντάξεις, στις οποίες το κράτος —και άρα εμείς ο λαός— καταβάλει τις εισφορές του. Αυτή είναι η τεχνητή "λεύκανση" εξαιτίας ενός κράτους, το οποίο άλλους τους αντιλαμβάνεται ως "παιδιά" του και άλλους ως "παραπαίδια" του. "Λευκότατο” παιδί αυτού του κράτους είναι ο Λοβέρδος. "Λευκός"… όσο όλοι όσοι τον στηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ! ...
    Η αλήθεια για το παλιό ΤΕΒΕ / ΤΑΕ νυν ΟΑΕΕ, είναι δυστυχώς μία:
    Πρόκειται για την μεγαλύτερη καλοστημένη κρατική κομπίνα που έχει γίνει στην Ελλάδα, εναντίον των μικρο-επαγγελματιών. Που κανένας δεν τολμά να θίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρατικοδίαιτοι "φωστήρες" προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα του
    ιδιωτικού τομέα.
    Δημόσιοι υπάλληλοι προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα.
    Ο Αυτοαπασχολούμενος

    Γιατι δεν εχει αφορολογητο όπως όλοι οι έλληνες;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ;
    Να κανετε οτι γινεται σε ολες τις χωρες...
    Aπό 6,950 και πάνω 9% απο τα καθαρα κερδη
    και πάνω από 50.000+2% Τα πράγματα είναι απλά ...!
    Αυτα τα ξερουν αλλα θελουν να εχουν μια κοινωνια
    ποινικοποιημενη για να την τραβανε απο την μυτη.
    κυριοι εμεις δεν εχουμε Αυταπατες 
    Ο ΟΑΕΕ είναι η καλοστημένη απάτη-θηλειά στο λαιμό των μικρο-επαγγελματιών. Για να κλεισουν αφου πρωτα έχουν καταχρεωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
    Α.Ν. 86/67, Περί επιβολής κυρώσεων κατά των καθυστερούντων την καταβολήν και την απόδοσιν εισφορών εις Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφαλίσεως.
    Αρ. 1
    1. Οστις υπέχων νόμιμον υποχρέωσιν καταβολής των βαρυνουσών αυτόν τον ίδιον ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών),????????? ασχέτως ποσού, προς τους εις το Υπουργείον Εργασίας υπαγομένους πάσης φύσεως Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Ασφαλίσεως ή ειδικούς Λογαριασμούς, δεν καταβάλλει ταύτας εντός μηνός, αφ’ ής αύται κατέστησαν απαιτηταί, προς τους ως άνω Οργανισμούς τιμωρείται δια φυλακίσεως τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματικής ποινής τουλάχιστον 10 χιλιάδων δραχμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έγγραφα Ρακιντζή στη Βουλή:
    5) ΟΑΕΕ: με το άρθρο 20 παρ. 6 εδάφιο β του νόμου 4255/2014 παύουν οριστικά οι εκκρεμείς ποινικές διώξεις που αφορούν σε κάθε είδους πράξεις και παραλείψεις σχετιζόμενες με διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ για την εξυπηρέτηση του σκοπού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το τριμελές διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών ¨ παράνομη η μη θεώρηση βιβλιαρίων.....¨
    http://justiceforgreece.wordpress.com/δικαστικές-αποφάσεις/τρδπρσυμβ-πατρ-662014-υποχρεώνει-τον-ο-α-ε-ε/

    ΑπάντησηΔιαγραφή