Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΜΕ ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20.000€



Σήμερα βρέθηκα, δυστυχώς, στην Ευελπίδων, στο δικαστήριο που εκδικάζει οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. Τέσσερις περιπτώσεις (4) οφειλετών στον ΟΑΕΕ αθωώθηκαν γιατί είχαν παραγραφεί ορισμένοι μήνες από την οφειλή (λόγω παρέλευσης 8ετίας) και το ποσό του συγκεκριμένου κλητήριου θεσπίσματος έπεφτε κάτω από τις 20.000€ (συνεπώς ακαταδίωκτο). Το εντυπωσιακό είναι ότι ουδείς από τους 4 κατηγορουμένους (στην μια περίπτωση ήταν μόνο ο δικηγόρος) δεν γνώριζε την σημαντική αυτή λεπτομέρεια και «καθάρισε» για λογαριασμό τους ο Δικαστής που το γνώριζε.
Φυσικά ο υπάλληλος του ΟΑΕΕ έκανε την πάπια ενώ όφειλε να το εντοπίσει και ο ίδιος. Είναι καλό όποιος δικάζεται για ΟΑΕΕ και έχει οριακή (κοντά στις 20.000€ χωρίς τις προσαυξήσεις) οφειλή στο κατηγορητήριο να το ελέγχει. Μάλιστα δυο από τις περιπτώσεις αφορούσαν χρέος που αρχικά ήταν 23.000-25.000 και το οποίο είχε μειωθεί λόγω συμμετοχής του οφειλέτη σε ρύθμιση, οπότε έπεσε η οφειλή κάτω από 20.000€ (το κεφάλαιο) και έγινε ποινικά ακαταδίωκτο.

35 σχόλια:

  1. Aξιότιμε κε Φλορά,
    Επιτελείτε έργο, και σας διαβάζω καιρό τώρα. Αν έχετε την καλοσύνη, αφιερώστε 5-7 λεπτά για κάτι που ίσως γνωρίζετε,ώστε να δούμε αν υπάρχει πεδίο συνεργασίας, εννοείται...
    Πρόκειται για μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ που αφορά δεκάδες, αν οχι εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες( ξυλουργοί, χωματουργικά, ελαιοτριβεία, γεωργικά μηχανήματα, έμποροι κ.α) στα Δωδεκάνησα, και όχι μόνο φυσικά, οι οποίοι από την δεκαετία του '80 και του '90 απαλλάσονταν απο εισφορές στο τότε ΤΕΒΕ(νυν ΟΑΕΕ) ώστε να μπουν σε ΟΓΑ( λόγω έδρας σε χωριά με χαμηλό πληθυσμό, με διατάξεις που ίσχυαν τότε)
    Όσοι εξ αυτών αιτούνται σύνταξης, και μετά απο 20-30 μήνες καθυστέρησης(!!) ενώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΑΒΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΟΦΕΙΛΗΣ,( ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ) αντί σύνταξης,τους κοινοποιούνται απο τον ΟΑΕΕ χρέη άνω των 50 χιλιάδων ευρώ !! Ο πατέρας μου(1 εκσκαφικό μηχάνημα) ανήκει σε αυτή την κατηγορία . ΑΠΟ ΤΟ 1962(!!) διαδοχικά σε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ . Τον διέγραψαν το 1985 και το 2003 ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΔΕΝ ΤΟΥ γνωστοποίησαν χρέος παλιότερο και ΟΥΔΕΠΟΤΕ για τα χρόνια που του χρεώνουν σήμερα, είχε ΒΙΒΛΙΑΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, και ξανατονίζω, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΑΒΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ,ενώ πλήρωνε κανονικά μέχρι το 2012 .Έχει δε, μπλοκ τιμολογίων εφορίας προ πολλών ετών( προ του 1990) που ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΌΤΙ απο τοτε ΑΠΑΛΛΑΣΟΤΑΝΕ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΕ. Επίσης,τα τιμολόγια δείχνουν οτι δουλευε σε περιοχές κατω των 2,000 κατοίκων. (τα οποία ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΆ φυσικά δεν ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΊΑ, όπου τα κατέθετε, ούτε στον ΟΑΕΕ.) Επικαλούνται, προφορικά ακόμη, τον Νόμο 1880/90 όπου ο ιδιοκτήτης και χειριστής μηχανήματος έπρεπε να είναι στο...ΙΚΑ! Επίσης, στα τιμολόγια του φαίνεται έδρα το χωριό μας( Παραδείσι), το οποίο μετά την 1/1/93 έγινε ανω των 2000. Εχω την αίσθηση οτι εξαιρούνταν οι παλαιότεροι που απαλλάχθηκαν. Αυτοί επικαλούνται ένα χαρτί εφορίας που προσκόμισε ο πατέρας μου και δείχνει μεταβολή έδρας το 1994, λόγω και 5 ενοικιαζομένων δωματίων( εξαιρούνταν απο το ΤΕΒΕ, κατω των 5 επίσης) Αλλά ο πατέρας μου, ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΕΒΕ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, έπαιρνε απαλλακτικά λόγω έδρας και δραστηριότητας στο χωριό !!
    ΔΕΝ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ ΜΟΥ. Η πλειοψηφία, ΠΛΗΡΩΝΕ ΟΓΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΤΕ. Επαναλαμβάνω οτι ουδέποτε έλαβαν ειδοποιητήρια οφειλών, ούτε καν στην επανεγγραφή τους, ούτε φυσικά όταν υπέβαλλαν αίτημα σύνταξης.
    Να μην σας κουράζω άλλο, ΕΚΑΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΕ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ(!).....ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ κινηθούν με διοικητικές ενστάσεις, (θα χάσουν 2 χρόνια το λιγότερο, και άγνωστο αν δικαιωθούν) ενώ με προσφυγή στα αστικά δικαστήρια θα χάσουν 4-6 χρόνια ! Λεφτά δεν έχουν, τους έφαγαν τον ιδρώτα τους και θα πεθάνουν απο τον καημό τους.....Το βλέπω απο τον πατερα μου...
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΧΡΕΟΣ αλλά η μόνη τους ελπίδα είναι να αυξηθεί απο τις 20,000 ευρώ το όριο χρέους άνω των 50,000 ώστε να τους συμψηφίζεται σε πολλές δόσεις απο την σύνταξη.
    Ζήτησα να μου σταλεί η απόφαση ανάκλησης της διαγραφής και της επανεγγραφής...Τους καθυστερώ να αποστείλλουν το χρέος( 52,700 μου είπανε, ενώ παραγράφηκε η 20ετία , με δήλωση του πατέρα μου μεσα του 2014. Λογικά, του χρεώνουν 1994-2003, χωρίς να ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, ούτε στην επανεγγραφή του, για αυτές τις οφειλές)
    Σκέφτομαι να κινηθώ με ένσταση σε τοπική( ΟΑΕΕ Ν.Αιγαίου Πειραιά, αλλά δεν βλέπω να έχω ελπίδες)
    Θα εκτιμούσα έστω και ένα σύντομο σχόλιο σας, αν δεν σας είναι κόπος( ΄έχει κάνει παύση εργασιών, δεν έχει περιουσία, ελπίζω να μην έχουμε ποινικές διώξεις, αλλά υποθέτω πρέπει να προσφυγω για το χρέος, ή να κάνω ασφαλιστικά μέτρα. Και φυσικά, θα έλθω Αθήνα
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Ηλίας Καραβόλιας,
    Ρόδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας κ. Καραβόλια
      Συγνωμη για την καθυστερημένη απάντηση, ελλειψη χρόνου δυστυχώς. Το θέμα που μου αναλυεται είναι εξαιρετικα μπλεγμενο και για να δώσει αποψη κάποιος πρέπει να έχει πλήρη εικονα όλων των στοιχείων. Το έχω ακουσει και στο παρελθον αλλά εδω στην Αθήνα δεν έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις οποτε δεν έχω ξεκάθαρη εικονα.
      Η πρώτη μου σκεψη είναι ότι αφού αφορά πολλούς, και αν πραγματικά τους νοιαζει, να συγκεντρωθουν σε μια ομάδα ώστε να μοιραστουν τα έξοδα που θα κάνουν, ιδιως την νομική υποστηριξη. Νομιζω στην Ροδο υπάρχει μια ομάδα με ασφαλισμενους του ΟΑΕΕ που ίσως εκει να γνωρίζουν ομοιοπαθείς σαν εσάς. Μην διστάσετε να ξεκινησετε εσείς πρωτοβουλία συγκεντρωσεις ομοιοπαθών. Είναι δυσκολο αλλά συνήθως είναι ο μόνος τροπος.
      Θα πρέπει να εξετάσει με προσοχή ενας δικηγόρος τις περιπτώσεις αυτές για να δείτε που σταματάει το δικαίωμα του ΟΑΕΕ. Ο δικηγόρος θα πρέπει να είναι εμπειρος στα δικοικητικά θέματα, να τον γνωρίζετε ως άνθρωπο και να εδρευει εκεί που είστε και εσείς ώστε να εχετε άμεση επαφή. Αν έχει αρκετες ομοιες υποθέσεις λογικο μου ακουγεται να πετυχετε καλη οικονομική συμφωνια.
      Για την αλλαγη από 20,000 σε 50,000 ευρω για συμψηφισμο της συνταξης είναι αίτημα πανελλαδικό, περιμενουμε να δούμε τι θα κάνει η νέα Κυβέρνηση. Ακόμα και αυτό όμως, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να κυνηγηθεί δικαστικά, να αναγκαστει δηλαδή ο ΟΑΕΕ να συμψηφίσει μεγαλύτερο ποσό από τις 20.000 που συμψηφιζει σήμερα.

      Διαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχαχ λιγο γελιο.

    http://youtu.be/c8U8z1So4YA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το θεμα που ανέπτυξες αγαπητέ Ηλία, μου θυμίζει οτι ζω πράγματι σε καθεστως Ταλιμπάν, στην εξευγενισμένη του μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυχαριστώ θερμά κε Φλωρά για την βοήθεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην δημόσια διαβούλευση έχει αναρτηθεί το νομοσχέδιο για διαβούλευση και λήγει σε 3 μέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ρωτησω κατι αν καποιος ξερει κατι. Η επιχειρηση που διατηρω πληρωνεται απο ΑΕ τους κρατους. Λογω κρισης το κρατος απο τη μερα που την ανοιξα με ειχε απληρωτο με συνεπεια να πληρωσω μονο το πρωτο δημινο. Οταν πηγα να βγαλω βιλιαριο υγειας μου ειπαν οτι αν δεν εξωφλησω τις ωφειλες δεν μπορουν να μου δωσουν βιβλιαριο και το μονο που μου ηρθε ταχυδρομικος ηταν τη πρωτη φορρα το αυτοκολητο.(Που να το κολησω?) Απο τοτε 3 χρονια ουδεποτε ειχα βιβλιαριο και ιατρικη ασφαλιση και πληρωνα γιατρους εξετασεις και νοσοκομεια απο τη τσεπη μου. Πως γινετε να με χρεωνουν 3 χρονια ιατρικη ασφαλιση οταν δεν μου τη παρεχουν..? Εχει γινει κατι γι αυτο σε συλλογικο επιπεδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα συγχαρητήρια για το blog αρχικα. Θα ήθελα μια διευκρίνηση για το σχόλιο περί παραγραφής λόγω παρέλευσης 8ετίας. Τι αφορά ακριβώς και σε ποιο νομο αναφέρεται; Γιατί σε μια αναζήτηση βρήκα μόνο για παρέλευση 20ετιας και δεν το εχω ακούσει πουθενά αλλού. Ευχαριστώ πολύ
    Κώστας Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα, 20ετία για τις οφειλές, 8ετία για τα ποινικά (εφόσον ασκηθεί η ποινικη διωξη εντός 5ετίας). Παραδειγμα. Οφειλή του Δεκεμβρίου 2008 θα παραγραφεί τον Δεκεμβριο του 2013 αν δεν ασκηθει εως τοτε ποινικη διωξη. Αν ασκηθει ποινικη διωξη (εντος της 5ετίας) παρατεινεται η παραγραφη για 3 χρονια ακομα, εως Δεκεμβριο 2016. Αυτα πλεον ειναι περιτα γιατι καταργηθηκε η ποινικη διωξη για οφειλές στον ΟΑΕΕ με το νομοσχεδιο που ψηφιστηκε προχθες

      Διαγραφή
  8. κ.Φλωρα,εχω 31χρονια πληρωμενα στο τεβε ενσημα +9 1/2 χρονια πληρωμενα στο ΙΚΑ =12150.Ολα αυτα εως τα μισα του 2008.Απο εκει και επειτα εχω δημιουργησει οφειλες προς τον ΟΑΕΕ 42000 περιπου κεφαλαιο και προσαυξησεις.Ακομα και αν ειχα την δυνατοτητα να τις εξωφλησω σταδιακα η εφαπαξ 20000-40000 ευρω νομιζω με τις περικοπες που εχουν γινει δεν νομιζω πως θα κερδισω παρα ελαχιστα.Στο παρελθον,οπως θα ξερετε εσεις καλυτερα,μετα τον 30 χρονο ασφαλισης ειχε εξαιρετικες αποδοσεις το πρωην τεβε.Ειμαι ενημερος επισης για την αποφαση δικαιωσης οφειλετη προς το τεβε το 2013 απο το πρωτοδικειο λογω πλεονασματικου χρονου.Παρακαλω θα ηθελα την συμβουλη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εχετε πληρωμενα τα απαραιτητα χρονια πρέπει να προχωρησετε σε διαδικασίες για συνταξη. Θα σας βγει η συνταξη και θα σας κρατησουν τα χρωστουμενα (αυτα δεν σας τα σβηνουν). Απο το να μην παρετε τιποτα καλυτερα να την παρετε και να πληρωνετε τα χρωστουμενα, καποια στιγμη θα τελειωσουν. Για τα χρωστουμενα θα μπορουσατε να σκεφθειτε δικαστικη προσφυγη ωστε να διεκδικησετε την μειωση τους (αφαιρεση περιθαλψης που δεν σας εδφιναν και λιγοτερες εισφορές)

      Διαγραφή
  9. καλησπερα θελω να ρωτησω αυτος ο νομος ισχυει και για τα ασφαλιστικα ταμεια?αν χρωστας στο ικα 35000 ευρω μπορει να σε παεει δικαστικως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, ημουν εγγεγραμενη στον ΟΑΕΕ απο το 2005 εως και το 2011 οπου ολοκληρωσα την διαδικασια παυσης εργασιων στην ΔΟΥ και την διαγραφη απο τον ΟΑΕΕ. Με το κλεισιμο της επιχειρησης ειχα οφειλες απο το 2008-2011 που ανερχονταν σε περιπου 10,000Ε. Για το ποσο της οφειλης εκανα υπαγωση σε ρυθμιση το 2014 με ποσο περιπου 260Ε το μηνα αλλα μετα απο 6 περιπου μηνες δεν ειχα δυνατοτητα να πληρωνω την δοση και ετσι εχασα τη ρυθμιση. Τωρα εχω κανει αιτηση για επανεγγραφη στον ΟΑΕΕ η οποια δεν γινεται δεκτη αν δεν τακτοποιηθει το υπολοιπο των 8,700Ε περιπου σε 12 μονο δοσεις. Ετσι δεν μπορω να κανω εναρξη στην ΔΟΥ μιας και λειπει η βεβαιωση επανεγγραφης στον ΟΑΕΕ. Οι 12 δοσεις ομως αντιστοιχουν σε περιπου στο υπερογκο ποσο των 750Ε το μηνα.. τι μπορω να κανω?
    Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τη συμβουλη.
    Ολγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας
      Αδιέξοδο με βάση την δική τους λογική. Σας οδηγούνε σε μαύρη οικονομία ή σε δημιουργία εταιρείας στο εξωτερικό (αν αυτά είναι εφικτά).
      Υπάρχει ένας δρόμος με αβέβαιο (προς το παρόν) αποτέλεσμα, η προσφυγή στην Δικαιοσύνη.
      Σας δίνω τα βήματα που ήδη κάνω τώρα σε δική μου περίπτωση (δικάζουμε σε λίγες ημέρες).
      Ζητάτε γραπτά ότι θέλετε από ΟΑΕΕ, σας απαντάει αρνητικά, ετοιμάζετε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο εκθέτοντας τα δικά σας λογικά επιχειρήματα (πραγματικό εισόδημα που οδηγεί σε αδυναμία ρύθμισης σε 12 δόσεις, ανάγκη να επιχειρήσετε για διαβίωση σας και της οικογενείας σας και εξόφληση οφειλών του παρελθόντος κλπ).
      Καταθέτετε την προσφυγή και ταυτόχρονα αίτηση ρύθμισης της κατάστασης (αυτό που λεμε ασφαλιστικά μέτρα). Η διαδικασία έχει θέμα, θα σας τα πει ο δικηγόρος σας, αφού η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να σημαίνει «πλήρη ικανοποίηση δικαιώματος». Υπάρχουν σχετικές λύσεις (πρόταση προς το δικαστήριο για απόφαση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα κλπ). Θα πρέπει να σας συμβουλέψει δικηγόρος για το θέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, δεν έχουμε ακόμα κάποια σχετική δικαστική απόφαση. Αλλά αν δεν κάνετε τις πρώτες επιλογές (δεν σας συστήνω εργασία σε μαύρη οικονομία, σημειώνω όμως ότι είναι μονόδρομος με βάση τις παράνομες πρακτικές του ΟΑΕΕ, ας αλλάξουνε τις πρακτικές να μην οδηγούν εκεί τους επαγγελματίες με οφειλές), δεν έχετε άλλη επιλογή από την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Δυστυχώς δεν είχα ενημέρωση για το σχόλιό σας και έτσι σας απαντώ καθυστερημένα. Τελικά αυτό που έκανα ήταν να συγκεντρώσω το ποσό της πρώτης δόσης ώστε να μπορέσω να ξεπεράσω το βήμα της επανεγγραφής και της έναρξης στην ΔΟΥ ( 18/11/15) και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω σκοπό καν να δρομολογήσω πάγια εντολή αλλά θα πληρώνω μόνο τις μελλοντικές εισφορές μέχρι να αναγγείλουν νέα ρύθμιση προτείνοντας κάτι εφικτό και ανθρώπινο για τα παλιά χρέη. Τώρα όμως που διαβάζω το σχόλιό σας θα ήθελα τη συμβουλή σας βασισμένη στο δικαστήριο που αναφέρετε και αν θα πρέπει να προχωρήσω αντίστοιχα. Σας ευχαριστώ και πάλι.

      Διαγραφή
  11. ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΛΎΘΗΚΕ ΤΟ ΘΈΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΘΕΒΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. με τον ΣΥΡΙΖΑ οι εισφορές υγείας διαγράφονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν τον ενδιαφέρουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υγείας τον Φλωρα πλέον .
    Βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ
    ΤΕΛΟΣ.
    για αυτό φώναζε και αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ελάχιστο που έχω να πω είναι ότι λετε ηλιθιότητες, πριν διαγράψω το αισχρό σας σχόλιο κύριε/κυρία ανωνυμε. Προφανως ανήκετε στην κατηγορία των πουθενάδων που ασχολουνται με ενα θέμα γραφοντας ανωνυμα στο διαδίκτυο. Στειλτε μας την προσφυγή σας να την δουμε (αν κανατε ποτέ κυριε/κυρια "πουθενα" και ελατε μετα να μας μιλησετε, ανοητε, βλαμένε ανθρωπε

      Διαγραφή
    2. Για την ιστορία, ανόητε ανωνυμε (που προφανως πισω απο την ανωνυμία σου κρύβεις τα συμφέροντα που εξυπηρετείς), αυτός που δεν φωνάζει πλέον οπως λες συρει ήδ στην Δικαιοσύνη την διοικηση ΟΑΕΕ επι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για διάφορα αδικήματα (ενω εσυ κρυβεσαι σαν τις κοτες) και ταυτόχρονα προσφευγει στο διοικητικο δικαστηριο για να λυσει ενα τεραστιο αγκαθι για ολους τους οφειλέτες. Εσυ κοτα κατσε στα αυγα σου και προσέβαλε ανωνυμα

      Διαγραφή
    3. τι εγινε ΣΥΡΙΖΑ ειναι στην Κυβερνηση οταν προσέφυγα στο διοικητικό πρωτοδικείο εναντίον του ΟΑΕΕ? Κατι δεν λες καλά ηλίθιε ανωνυμε

      Διαγραφή
  15. Tώρα βρίζεις τους ανωνύμους κάποτε έβριζες την κυβέρνηση.
    Ρίξε μια ματιά στα παλιά σου άρθρα και θα καταλάβεις – θυμηθείς.
    Δεν σε κατηγορώ είναι δικαίωμα σου.
    Διαπίστωση κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν βριζω τους ανωνυμους, βριζω εσενα που προσβαλεις ανωνυμα, προφανως γιατι αν αποκαλυψεις ποιος εισαι θα καταλαβουν ολοι πολλα. Την προηγουμενη κυβερνηση την εβριζα και την βριζω διότι ηταν εγκληματική συμμορία. Αναφορικά με τον ΟΑΕΕ οι πρακτικές της ηταν αθλιες και ταυτόχρονα δεν ακουγαν. Αν και η παρούσα Κυβερνηση συνεχίσει τις ιδιες πρακτικές η θέση μου ειναι ίδια, ο χρόνος για να φανεί η θέση της ειναι ελάχιστος πλεον. Ακομα και αν δεν αλλάξει πάντως θέσεις (ήδη εχει αλλαξει σε διάφορα, μικρά όμως) δεν ειναι η εγκληματική συμμορία που μας κατέστρεψε. Η θέση μου να βρω άκρη φυσικά δεν άλλαξε και για αυτό έχω προχωρήσει σε δικαστικές ενεργειες με αυτήν την Κυβερνηση. Αλλα προφανως εσυ κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια και νομίζεις οτι όλοι είναι ίδιοι με εσένα που πουλάς την συνείδησή σου και τους αγώνες σου για ένα κοκκαλάκι. Πολύ τράβηξε μαζί σου. Αν θέλεις συνέχεια σε διάλογο αποκάλυψε τα στοιχεία σου αλλιώς κάνε μου την χάρη και τράβα αλλού να πουλήσεις την πραμάτεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΦΛΩΡΑ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ.

    Η ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ
    ΠΑΛΙΑ ΗΣΟΥΝΑ ΑΙΧΜΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ.

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΓΟΥΣ ΣΟΥ

    ΥΣ1 ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΟΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ

    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

    ΥΣ2 ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν νομίζεις ότι έχουν αξία τα λόγια ενός πληρωμένου συκοφάντη όπως εσύ, πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος. Χαίρομαι πάντως που η δράση μου δίνει δουλειά σε ανθρώπους όπως εσύ. Πήγαινε να εισπράξεις τώρα, τα σχόλια σου θα είναι εδώ να τα δούνε τα αφεντικά σου για να σε πληρώσουν. Δεν είσαι ο πρώτος άλλωστε.

      Διαγραφή
  18. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΦΑΝΤΗΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΟ ΑΓΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑIΡΝΩ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ. (ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΣΕΤΟ)
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΣΕ ΞΑΝΑ!!!!! (ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ)
    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΞΑΧΝΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;
    (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΕΣΤΩ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΤIΘΕΣΑΙ KAI EINAI ΚΡΙΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κυριε φλωρα θα ηθελα τα φωτα σας στο προβλημα που προεκυψε με τον οαεε πρωην τεβε..ο συζυγος μου ειχε ανοιξει μια επιχειρηση το 1991 και το 1998 το εκλεισε..δεν πληρωνε το τεβε εκτος απο καποιους μηνες και μετα απο μηνυση του τεβε.μας ηλθε φετος επιστροφη φορου εισοδηματος 1900 ευρω απο παρακρατησεις φορων απο τη δουλεια του και δεν μπορει να τα εισπραξει απο την εφορια γιατι του εβγαλε ωφειλη στον οαεε(τεβε)8200 ευρω..επισεις δεν αφαιρεσαν στο τεβε ουτε καν τα 2.500 ευρω που ειχαμε πληρωσει για μια μηνυση και αφορουσε ετη που ειχε κλεισει το μαγαζι εκπροθεσμα.μας ειπαν απο το τεβε να κανουμε ια αιτηση να αφαιρεθουν αυτα τα 2.500 ευρω..επειδη ομως σε 2 χρονια θα περασει 20ετια φοβομαστε μηπως με αυτη την ενεργεια μας σταματησει η μετρηση της 20ετιας και ξαναρχισει η μετρηση απο την αρχη.τι μας συμβουλευετε να κανουμε?να κανουμε αιτηση παραγραφης καλιτερα?και ποτε πρεπει να την κανουμε και που?σας ευχαριστουμε πολυ προκαταβολικα κυριε φλωρα..κανετε ενα λειτουργημα πραγματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπερα σας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου περίπτωση. το 2000 είχα βγάλει μία μεσητική άδεια που μου ζήτησε η μητέρα μου για να μπορεί να εργάζεται σαν μεσίτρια. έκανε και εταιρία και με είχε μέτοχο με τον μεγαλύτερο ποσοστό και τον εαυτό της σαν διαχειρίστρια. εγώ σπούδαζα ασχολούμουν με άλλα πράγματα και δεν έδινα σημασία σχετικά με την εταιρία. θεωρούσα οτι κάνει το σωστό και τα έχει όλα τακτοποιημένα. το 2012 ανακαλυψα οτι δεν έχει πληρώσει ποτε τις οφειλές στο τεβε και έχω ένα χρέος από το 2000-2003. μου δώσανε αναλυτική αναφορά τι οφείλω. βλέπω ότι μου έχει βάλει και χρέος στο όνομα μου στην εφορία και έτσι μπαίνω στην διαδικασία με δικηγόρο να το ψάξω. κάνω ρύθμιση στην εφορία το χρέος και με συμβουλεύουν άμεσα να κλείσω την εταιρία. τα καταφέρνω πληρώνω τα πρόστιμα και την κλείνω με ημερομηνία 2010. πάω στο τεβε να κάνω ρύθμιση για το χρέος που μου είχαν πει ότι έχω στο όνομά μου και μου λένε ότι μπορούμε να σου βάλουμε αναδρομικά και το χρέος δεν είναι 3 χρόνια όπως σου είχαμε αλλά 10. μέχρι δηλαδή το 2010 που έκλεισα την εταιρία. τούς πήγα και κάποια χρόνια μέσα στην δεκατία αυτή όπου είχα ΙΚΑ μήπως μου αφαιρέσουν κάτι αλλά τίποτα. από 6.000 που μου είχαν πει ότι χρωστάω μου είπαν τώρα 49.000 ευρώ. τρελάθηκα δεν ήξερα τι να κάνω. με συμβούλεψαν να κάνω ρύθμιση όσο ήταν σε ισχύει και έκανα τις 100 δόσεις. πληρώνω κανονικά εδώ και 1 χρόνο με συνέπεια αλλά έχω πνιγεί και ζορίζομαι πραγματικά για να ανταπεξέλθω. και ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι μήπως μου μειώσουν το χρέος. μου είπαν ότι 20.000 απο το σύνολο είναι τοκοι. επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν σταματίσω να το πληρώνω και πληρώνω μόνο τουσ τόκους κάθε χρόνο έτσι ώστε να μην ανεβαίνει το ποσό και αν μπορέσω στο μέλλον το πληρώνω ή οταν βγώ στην σύνταξη μην μου κρατάνε τότε ένα ποσο και ετσι πληρωθεί. αλλά είμαι πολύ νέα τώρα για να με πηγαίνει τόσο πίσω αυτό το χρέος. ευχαριστώ που με ακουσατε και αν έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα σας
    από το 1991-1995 ο πατέρας μου είχε ιδρύσει εταιρεία βαζοντας με μέτοχο χωρίς ωστόσο να πληρώσει καθόλου αποδοχές στο ΤΕΒΕ.Κανείς ποτέ δεν με ενόχλησε αν κι έχουν περάσει 22 χρόνια.Παραγράφονται οι τότε ωφειλές;;
    πως μπορώ να μάθω τι οφείλω χωρίς να είμαι αναγκασμένη να μπω άμεσα σε ρύθμιση;
    ευχαριστώ - ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας
      από αυτά που γνωρίζω οι οφειλές παραγράφονται στα 20 χρόνια, εκτός αν έχει μεσολαβήσει κάτι το οποίο παρατείνει την παραγραφή, πχ μια ρύθμιση των οφειλών που δεν τηρήθηκε. Η απόλυτα σωστή συμβουλή όμως είναι από δικηγόρο (εγώ δεν είμαι δικηγόρος). Βεβαιώστε με όποιο τρόπο μπορείτε αν έχει γίνει κάποια κίνηση ενδιάμεσα και ζητήστε την συμβουλή του δικηγόρου σας για ακρίβεια.

      Διαγραφή
  22. Καλησπερα! Μου εμφανιστηκε ενα χρεος απο ΤΕΒΕ για 250ευρω, για μια επιχειρηση που διατηρησα 4 μηνες και επειδη την εκλεισα 3 του μηνα επρεπε λεει να πληρωσω κανονικα το ΤΕΒΕ. Θυμηθηκαν να με ειδοποιησουν λοιπον το 2017 για αυτο απο το 2008, αφου ειχα μια επιστορφη 300ευρω απο την εφορια. Εκτος του οτι δεν βρισκω ακρη, η εφορια εκανε συμψηφισμο, και τα λεφτα φαινονται πλεον στον ΟΑΕΕ και εγω πρεπει να κανω λεει ρυθμιση στο ΚΕΑΟ και τα λεφτα ειναι στο συννεφο. ΜΕταφραση κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ceramic vs titanium curling iron | Titsanium Artists
    › clay- › clay- The ceramic model used tungsten titanium is titanium razor from babyliss pro nano titanium flat iron a ceramic titanium jewelry for piercings model. This model is used for high-quality art, from bronze-inspired tiles and high-quality materials. Ceramics ford focus titanium

    ΑπάντησηΔιαγραφή