Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕΜε την ψήφιση του Ν4321/2015, άρθρο 30, καταργήθηκε η άθλια πρακτική των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων του παρελθόντος με βάση την οποία αυτός που όφειλε τις δικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ καταδικαζόταν σε ποινή φυλάκισης. Με απλά λόγια. Σε όποιον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και βρίσκεται σε εξέλιξη πχ έχει πάρει αναβολή προς εξόφληση ή προς ρύθμιση ή έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και έχει κάνει έφεση και είναι σε αναμονή, ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ. Η υπόθεση παει στο αρχείο λόγω του νέου νόμου.
Αν πρόκειται να πατε στο δικαστήριο δεν χρειάζεται να πατε με δικηγόρο, αρκεί η παρουσία σας για να βεβαιώσετε την αθώωση σας (αν και ενδεχομένως να έχει ήδη αφαιρεθεί από το πινάκιο λόγω προετοιμασίας της Εισαγγελίας).


Το άρθρο 30 του Ν4321/2015 ορίζει όπως:
Άρθρο 30
Κατάργηση ποινών για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ
Η διάταξη του άρθρου 1 του α.ν. 86/1967 (Α΄ 136) όπως ισχύει, δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

2 σχόλια:

  1. γι αυτους που καταδικαστηκαν για οφειλες στον οαεε η τεβε η ικα και τους επεβληθη ποινη φυλακισης και χρηματικη ποινη , εχουν δικαιωμα ,εκ των υστερω ,να ζητησουν επιστροφη η διαγραφη απο την βεβαιωθεισα οφειλη στην εφορια τους ? ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τις οφειλες στον ΟΑΕΕ (τεβε) και οχι στο ΙΚΑ (εκει δεν αλλαξε τιποτα) δημιουργειται ενα θεμα που βασιζεται στο κατά πόσο έγινε η καταδικη τους με βαση ισχυοντα νομο ή οχι. Ξερω οτι ο δικηγορος Ζηκογιαννης Κωστας ασχολειται με αγωγη για το συγκεκριμενο ζητημα αφου εχει νομικη θεωρία σχετικά με το οτι ηταν ανυπαρκτος ο νομος με βαση τον οποιον καταδικαζοντουσαν οι ασφαλισμενοι του ΟΑΕΕ

      Διαγραφή