Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ


Με πρόσφατη υπουργική απόφαση (Φ80000/7870/305/2014) παρέχεται περίθαλψη και στους ενεργούς εμπόρους - επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί εντός της κρίσης και συγκεκριμένα εντός των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014. Οι όροι της υπουργικής Απόφασης είναι οι εξής:
• Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη ΔΟΥ ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα δικαιούνται, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 28/2/2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, χωρίς να εξετάζεται η ασφαλιστική κατάσταση του 2014, και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος για τα ανωτέρω έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

• Για την παροχή της περίθαλψης απαιτείται η υποβολή αίτησης και η προσκόμιση αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα των ετών 2011, 2012 και 2013. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν τα δικαιολογητικά και αφού διαπιστώσουν ότι ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος των 3 προηγουμένων ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 12.000 ευρώ και οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές έχουν δημιουργηθεί τα ίδια έτη, προβαίνουν στην χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας (θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας) μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.
• Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης διακόπτεται άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα και αναζητούνται οι τυχόν καταβληθείσες δαπάνες.

5 σχόλια:

  1. Καλω καθημερινά το υποκατάστημα του οαεε στο οποια και ανήκω και μου λενε οτι δεν γνωριζουνε τίποτα για το συγκεκριμένο θεμα και πως περιμένουν την εγκύκλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχουν τα εξής ενδεχομενα, ολα πιθανά. Πρωτον να μην τους εχουν στειλει ενημερωση από τα κεντρικά, αφου ειναι αδιάφοροι. Δευτερον να τους έχουν στείλει αλλά να μην το κάνει το υποκατάστημα στο γενικό πλαίσιο λειτουργίας του ΟΑΕΕ που λεει "καμία παροχή στους ασφαλισμένους για να σωθεί ο ΟΑΕΕ και να ψοφήσουν αυτοί". Σε καθε περιπτωση αποδεικνυουν την αθλιότητα που τους χαρακτηρίζει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ
      Αν θέλετε καλέστε στα κεντρικά του ΟΑΕΕ στο γραφειο της Κωτιδου που κάνει την διοικητη του ΟΑΕΕ Τηλ: 210 3729752-210 3729786
      και δωστες της το ονομα του υπαλληλου που σας λεει οτι δεν ξερει μηπως τον ενημερωσουν επιτελους

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντηση
      Όπως ακριβώς τα περιγράφεται είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο ενδεχόμενο.
      Αναφέρομαι για το υποκατάστημα του οαεε στην Νίκαια στο οποίο σε αυτοπροσώπως συζήτηση με το προϊστάμενο μου έλεγε πως δεν εχει έρθει η εγκύκλιος και να περιμένω με συμβούλεψε βέβαια να παω να παρω το health voucher που είχε θεσπίσει ο Κ.Γεωργιαδης.
      Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερα στην υπάλληλο οτι ειναι πλεον νόμος του κράτους, τον αριθμο της ΚΥΑ μεχρι και τον αριθμο του ΦΕΚ και μου είπε επι λεξει πως δεν γνωριζει τίποτα επι του θεματος, στο τμημα των βιβλιαριων ασθένειας ολα αυτα.
      Θα ήθελα να ρωτήσω : εχει θεωρήσει κανενας το βιβλιαριο με τον 4254/2014 ;
      Ευχαριστώ για το βήμα.

      Διαγραφή
    3. δεν γνωριζω αν θεωρησε κανείς, παρτε τηλεφωνο στην διοικηση του ΟΑΕΕ μηπως βγάλετε ακρη

      Διαγραφή
  2. Δεν έχει θεωρηθεί κανένα βιβλιάριο ακόμη Σε επικοινωνία μου με την Διεύθυνση παροχών ασθενείας του ΟΑΕΕ στο τηλέφωνο 2105228850 μου είπαν οτι περιμένουν την μηχανογραφική εφαρμογή . Άγνωστο ακόμη πότε θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή