Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 15/1/2014



Το πρώτο βήμα από τον κάθε έναν ξεχωριστά είναι να πάει στον ΟΑΕΕ και να ζητήσει αναλυτική κατάσταση του τι οφείλει σήμερα. Σε κάθε λογαριασμό που μας έρχεται γίνεται αναφορά της οφειλής αλλά είναι συνολική αναφορά. Ζητώντας αναλυτική κατάσταση βλέπουμε τι οφείλουμε για περίθαλψη και τι για προσαυξήσεις.

Δεύτερο βήμα. Στην συνέχεια ο κάθε ένας ξεχωριστά καταθέτει την ακόλουθη αίτηση στον ΟΑΕΕ. Ότι είναι με χρώμα το συμπληρώνει ο κάθε ένας ξεχωριστά. Είναι μια συνοπτική αίτηση που συμπηκνώνει τα αιτήματα που είναι απαιτητά από το Διοικητικό Δικαστήριο


Τρίτο βήμα. Με δεδομένο ότι ο ΟΑΕΕ θα απαντήσει αρνητικά στο ανωτέρω, το τρίτο βήμα είναι η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Είναι μεν ομαδική (μπορούν 30-40 μαζί) αλλά πρακτικά είναι ατομική διότι: η νομική βάση της προσφυγής είναι κοινή αλλά το αίτημα είναι ατομικό, πχ εγώ ο τάδε οφείλω τόσα και θέλω να καταβάλω τόσα τον μήνα (20% του εισοδήματος μου). Ο άλλος συνάδελφος θα έχει άλλα νούμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
  1. Δεν είναι ανάγκη να περιμένετε να απαντήσει ο ΟΑΕΕ για να καταθέσετε την προσφυγή (η δικονομία λεει ότι αρκεί όταν εκδικαστεί η υπόθεση να έχει απαντήσει)
  2. μπορείτε να ζητήσετε με την κατάθεση της προσφυγής και την λήψη προσωρινής διαταγής για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αν κάποιος έχει ανάγκη
ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ
ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ
Ονομάζομαι ΧΧΧΧΧΧΧ και είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με αριθμό Μητρώου ΨΨΨΨΨΨΨΨΨ. Δια της παρούσης με επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου, αιτούμαι όπως, ο Οργανισμός σας, συμμορφούμενος με τη νομιμότητα:
Α. Μου παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καθώς αντιμετωπίζω σοβαρά ιατρικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης (____________________________________).
Β. Επικουρικά, σε περίπτωση που δεν αποφανθείτε θετικά επί του παραπάνω αιτήματός μου, όπως:
Β.1. Πάψετε εφεξής να με χρεώνετε με το ποσό των 92,79€ το μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μου παρέχετε.
Β.2. Αφαιρέσετε από την συνολική οφειλή μου προς το ταμείο σας, ανερχόμενη μέχρι και το ΧΧο δίμηνο του 2013 στο ποσό των ΧΧ.ΧΧΧΧ€ (κατά τους ισχυρισμού σας), το σύνολο της χρέωσης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένων τόκων, προσαυξήσεων κλπ), ήτοι το ποσό των ΧΧΧΧΧΧ,00€ πλέον τόκων και προσαυξήσεων .
Γ. Επικουρικότερα, σε περίπτωση που ούτε μου παρέχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παρά ταύτα συνεχίζετε να με χρεώνετε με τις σχετικές εισφορές, πάψετε να με χρεώνετε με το ποσό της σχετικής εισφοράς αναπροσαρμοσμένης στις εκάστοτε τρέχουσες τιμές και με επιτόκιο που υπερβαίνει καταχρηστικά το ανώτατο νόμιμο επιτοκιακό όριο.
Δ. Αποδεχτείτε εφεξής την καταβολή εκ μέρους μου του ποσού των ΧΧ,ΧΧ € το μήνα ως συνολική εισφορά σύνταξης και ασθενείας, που αντιστοιχεί στο 20% του εισοδήματός μου του έτους 2012. Άλλως, αποδεχτείτε το εν λόγω ποσό ως πρόταση ρύθμισης της οφειλής μου, ανερχόμενη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας, μέχρι και το ΧΧο δίμηνο του 2013 στο ποσό των ΧΧΧΧΧ,00€. Ή άλλως αποδεχτείτε το ποσό αυτό ως ελεύθερη, μερική καταβολή εκ μέρους μου, σύμφωνα με τις δυνάμεις μου.
Ε. Αποδεχτείτε το αίτημά μου όπως υπαχθώ στην πρώτη κλίμακα εισφορών για όσο διάστημα το εισόδημά μου βρίσκεται σε τόσο χαμηλά επίπεδα.
ΣΤ. Μου χορηγήσετε βεβαίωση από την οποία να προκύπτει τι οφείλω στον Οργανισμό σας έως σήμερα, τόσο για εισφορές σύνταξης όσο και για εισφορές ασθένειας, για τόκους, προσαυξήσεις, έξοδα κλπ και τούτα αναλυτικά ανά δίμηνο εκάστης χρεώσεως εκ μέρους σας.

14 σχόλια:

  1. Η αίτηση αυτή προϋποθέτει να "αντιμετωπίζω σοβαρά ιατρικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ρωτάτε για την αίτηση προσωρινής διαταγής η απάντηση είναι "μάλλον" ναι. Ζητάμε από τον Δικαστη να μας δωσει προσωρινή διαταγή να μας παρέχει την περίθαλψη έως ότου δικαστεί η υπόθεση από το Δικαστηριο. Για να το κανει ο Δικαστης πρέπει να δει ότι υπάρχει κίνδυνος, άρα θέμα υγείας. Γιατί αν δεν υπάρχει κίνδυνος θα πει "περιμενε να δικασω για να δουμε αν εχειςδίκιο ή άδικο". Η αιτηση προσωρινής μπορεί να γινει σε οποιοδήποτε χρόνο εως την δίκη, αν για παράδειγμα δεν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά το αντιμετωπίσετε στην συνέχεια και πρέπει να εχετε κάλυψη από τον ΟΑΕΕ τότε ζητάτε την προσωρινή

      Διαγραφή
  2. 1)Διαχωρισμός των ασφαλιστικών εισφορών σύνταξης και υγείας.
    Οι εισφορές του κλάδου υγειάς να πληρώνονται ξεχωριστά εφάπαξ για ένα έτος οπότε για το έτος που έχεις εξοφλήσει τις οφειλές σου έχει υγειονομική κάλυψη ειδάλλως όχι (Αυτό γίνεται στα Ταμεία των Δικηγόρων)

    2) να αφαιρεθεί το πόσο του αντιστοιχεί στον κλάδο υγείας για το χρονικό διάστημα που ο ΟΑΕΕ δεν ανανέωσε το Βιβλιάριο υγείας.
    3) Τα χρήματα αυτά όταν καταβάλλονται που πάνε; (Στον ΕΟΠΠΥ, στο κλάδο σύνταξης, επίδομα στους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το 1 και το 2 που αναφέρεται σε λίγες ημέρες που θα δημοσιευθεί η Γνωμοδοτηση του Συνταγματολόγου θα δείτε πόσο δίκιο έχετε. Αναφορικά με το 3 τα χρήματα για την Υγεία πλέον πανε αυτοματα στον ΕΟΠΥΥ, τα υπολοιπα μένουν στον ΟΑΕΕ

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους πρέπει να γίνει το αυτονόητο
      Δεν πληρώνεις για παροχή που δεν έχεις

      Διαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΣΘΕΣΜΕς ΟΦΕΙΛΕς ΥΓΕΊΑς ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΛΕΥΘΕΡΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕς ΕΙΔΑΛΩς ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορώ να καταθέσω προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ ενώ έχω κάνει ρύθμιση τον Ιούλιο του 2013 και κάθε μήνα είμαι τακτική στις πληρωμές μου? Πρέπει να συνεχίσω να είμαι ενήμερη. Οι προσαυξήσεις είναι θηλιά στο λαιμό αλλά το χειρότερο από όλα είναι να πληρώνω με υπέρογκους τόκους ιατρική περίθαλψη που δεν μου παρείχε ποτέ!!! Πόσα μπορεί να αντέξει κάποιος σε αυτή τη χώρα? Πρέπει να τους σταματήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσφυγή ειναι ανεξάρτητη με το αν κάποιος ειναι ενημερος ή όχι. Αφορά την διαφωνία του ασφαλισμένου με τις χρεώσεις του ΟΑΕΕ και συγκεκριμενα για το ύψος της εισφοράς από το 2009 και μετα, για την περίθαλψη που δεν παρείχε και για το επιτόκιο

      Διαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/1/2014 ΣΤΙΣ 15:00, στα γραφεία του ΕΤΑΑ, Μάρνης 22

    Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

    Δεν έχουμε το δικαίωμα ως Μηχανικοί και ως Τ.Ε.Ε. να επιτρέψουμε να συνεχιστεί μία πολιτική που ισοπεδώνει το τεχνικό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

    Δεν έχουμε το δικαίωμα ως Παραγωγοί και Επιστήμονες να μην αντιδρούμε στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη ύφεση, που οδηγεί τη χώρα στην πλήρη διάλυση και καταστρέφει τον ιστό της κοινωνίας και τα θεμέλια της οικονομίας.

    Μετά τη διάλυση του τεχνικού κόσμου και των Μηχανικών από τις τελευταίες Κυβερνήσεις, μετά τις ισοπεδωτικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και τη ληστεία των αποθεματικών του ταμείου μας με το κούρεμα, μετά την ένταξη μας στον ΕΟΠΥΥ και τις ψεύτικες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για κάλυψη της ανεργίας μας, τώρα θέλουν να κατασχέσουν το όποιο περιουσιακό μας στοιχείο, λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μας.

    Πάνω από το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών Μηχανικών αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι σε απόγνωση.

    Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

    - Καμία αποστολή βεβαίωσης οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ)

    - Αμεση έκδοση της ΥΑ για τον κλάδο Ειδικών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας μας

    - Διαχωρισμός των εισφορών του κλάδου υγείας και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους

    - Αμεση κάλυψη των ληστευμένων αποθεματικών του ταμείου μας

    - Μείωση των πάγιων ασφαλιστικών εισφορών με αύξηση των αναλογικών εισφορών

    Όλοι την Πέμπτη στις 15:00 έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΑ στη συγκέντρωση -διαμαρτυρία του Τ.Ε.Ε. .

    Από το Τ.Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΗΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
    Δεν είναι δυνατόν και βιβλιάριο υγείας να μην έχεις και να πληρώνεις το πόσο που αντιστοιχεί στον κλάδο υγείας και μάλιστα τοκισμένο.
    Πρέπει να αφαιρούνται από το ποσό των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών οι εισφορές για τον κλάδο Υγείας για το χρονικό διάστημα που το βιβλιάριο δεν ήταν σε ισχύ.
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΛΟΙ

    ΥΣ1 . Να είστε βέβαιοι ότι ο διαχωρισμός θα γίνει, τον ζητιάνε και οι μηχανικοί για το ΤΣΜΕΔΕ. Το πότε είναι το θέμα

    ΥΓ2 Εάν κάνεις ρύθμιση σημαίνει ότι αποδέχεσαι το συνολικό πόσο των ληξιπροθέσμων οφειλών, δηλ. εισφορές κλάδου σύνταξης και εισφορές κλάδου υγείας;

    ΥΓ3: Όταν γίνει η διαγράφη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας τότε αυτόματα σημαίνει ότι θα χρωστάς στον ΟΑΕΕ 30% λιγότερα περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνωρίζεται αν έχει κατατεθεί αγωγή ή μήνυση στο ΣΤΕ κατά του ΟΑΕΕ για τις ληξιπρόθεσμες εισφορές για τον κλάδο υγείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτουμε την προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ στα πλαίσια αιτήματος για πιλοτική δίκη. Αυτό θα γίνει εντός των επομένων ημερών, δεν έχει γινει ακομα, τουλάχιστον από την δική μου την πλευρά. Δεν γνωρίζω να το έχει κάνει κάποιος άλλος, δεν το αποκλείω όμως. Οταν κατατεθεί το αίτημα θα εξεταστεί στην συνέχεια (αγνωστο σε πόσο χρόνο) από τριμελή επιτροπή του ΣΤΕ. Αν γινει δεκτό το αίτημα θα προχωρησει η σχετική διαδικασία και θα δημοσιοποιηθεί από το ΣΤΕ με καταχωρηση σε εφημερίδες

      Διαγραφή
  8. Η εισφορά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτει και τα χρόνια που θα είμαστε συνταξιούχοι, όχι μόνο το σήμερα. Ο ΟΑΕΕ κάλλιστα θα ισχυριστεί ότι ξέρετε δε μπορώ να σας επιστρέψω ή να σας μειώσω διότι ο ασφαλιστικός κίνδυνος για το χρόνο που θα είστε συνταξιούχοι αφενός δεν έχει επέλθει κι αφετέρου έχω υποχρέωση να σας παρέχω περίθαλψη και για τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή