Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝΣτην συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου παρέστη ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, παραδέχτηκε ότι από τον Ιούλιο του 2013 ο ΕΟΠΥΥ λαμβάνει αυτόματα τις εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για την περίθαλψη. Άρα δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Υπουργείου Εργασίας ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τις εισφορές γιατί στηρίζουν την λειτουργία του ΟΑΕΕ.
Πλέον κάλλιστα μπορούν οι εισφορές να διαχωριστούν. Όμως ο κ. Γεωργιάδης μας είπε την αλήθεια, γιατί δεν διαχωρίζονται ώστε να μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να πληρώνει 92,5€ και να έχει περίθαλψη.

Μας είπε ότι αν αυτό ισχύσει τότε πολλοί ασφαλισμένοι θα σταματήσουν να πληρώνουν τις εισφορές της σύνταξης (και το Ταμείο θα καταρρεύσει), εννοώντας ότι σήμερα πληρώνουν το σύνολο των εισφορών για να έχουν περίθαλψη… Φυσικά ο κ. Γεωργιάδης κάνει τεράστιο λάθος αφού αυτοί που δεν πληρώνουν, το κάνουν από οικονομική αδυναμία και φυσικά αν είχαν δυνατότητα θα πλήρωναν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου