Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο ΟΑΕΕ ΜΑΣ «ΣΕΡΝΕΙ» ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ


 
Ο ΟΑΕΕ ασκεί ποινική δίωξη στους ασφαλισμένους του για τις οφειλές των εισφορών της σύνταξης και της περίθαλψης. Όμως για σημαντικό ποσό των οφειλομένων, αυτές τις περίθαλψης, ο ΟΑΕΕ έχει αρνηθεί την παροχή αυτής, κατά συνέπεια η απαίτηση των εισφορών αυτών δημιουργεί ζήτημα στο Δικαστήριο.
Αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα που και ποινικά εξετάζεται ήδη από την Εισαγγελία (αν δηλαδή είναι νόμιμο ο ΟΑΕΕ να μας στέλνει στο Δικαστήριο κατηγορούμενους για ένα ποσό που γνωρίζει ότι δεν οφείλουμε αφού δεν μας παρείχε την υπηρεσία λόγω οφειλών μας) αλλά θα εξεταστεί και με προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Έως ότου υπάρξει απόφαση δικαστηρίου περί της νομιμότητας ή όχι αυτού θα πρότεινα το εξής:

Αμφισβητείστε στο ποινικό Δικαστήριο εις βάρος σας το ποσό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που σας έχει χρεώσει ο ΟΑΕΕ ενώ το ίδιο διάστημα αρνειτο να σας την παράσχει. Αφού δεν την παρείχε, κατά τη γνώμη μου, δεν τα οφείλετε.
Για να το αποδείξετε στο Δικαστήριο θα πρέπει να προσκομίσετε αποδείξεις. Οι αποδείξεις είναι το βιβλιάριο ασθενείας στο οποίο φαίνεται για ποιο διάστημα δεν σας το είχε θεωρήσει ο ΟΑΕΕ. Το διάστημα που το βιβλιάριο είναι αθεώρητο και το οποίο συμπίπτει με το διάστημα που οφείλετε είναι απόδειξη ότι δεν σας το θεωρούσε επειδή οφείλατε.
Φυσικά προϋπόθεση είναι ότι ζητήσατε να σας το θεωρήσει και δεν σας το θεωρούσε. Άλλωστε, όμως, όταν ζητάμε να μας θεωρήσει το βιβλιάριο (πηγαίνοντας στο γραφείο του ΟΑΕΕ) και διαπιστώνουν ότι οφείλουμε απλά μας αρνούνται προφορικά, δεν μας δίνουν κάποιο έγγραφο. Καλό θα είναι να έχετε μάρτυρα ότι ζητούσατε να σας το θεωρήσει αλλά ο ΟΑΕΕ αρνειτο λόγω χρέους (αν φυσικά ο μάρτυρας ήταν παρών στην επίσκεψή σας στον ΟΑΕΕ).

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, είμαι ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ αλλά δεν έχω βγάλει ποτέ βιβλιάριο ασθενείας είτε από αμέλεια, είτε γιατί δεν το χρειαζόμουν. Υπάρχει νομική βάση να αμφισβητήσω το σύνολο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που μου παρείχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ριξτε μια ματια εδω, http://oaee1.blogspot.gr/2013/10/blog-post_13.html

      ξεκινηστε με μια επιστολή προς τον ΟΑΕΕ, για την συνεχεια (εως οτου σας απαντησει ο ΟΑΕΕ) εκτιμω οτι θα υπαρχουν εξελιξεις σε νομικο επιπεδο οποτε θα κρινετε αν πρεπει να στραφειτε κατα του ΟΑΕΕ

      Διαγραφή