Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ-ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ)

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 22/10/2013, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από όλους όσους διάβασαν την συγκεκριμένη ανάρτηση, δεν πίστευα ότι ζούμε σε τόσο παράλογο καθεστώς.
Επικοινωνώντας με την Διοίκηση του ΟΑΕΕ σήμερα μου επιβεβαίωσαν αυτό που ορισμένοι συνάδελφοι μου επεσήμαναν χθες, ότι δηλαδή οι ελεύθερες καταβολές δεν επιτρέπονται στον ΟΑΕΕ. Ενώ επιτρέπονται παντού (εφορία, ΙΚΑ, τράπεζες, χρέη σε τρίτους, επιταγές) στο Βασίλειο της αθλιότητας δεν επιτρέπονται. Η απάντηση της κυρίας που με ενημέρωσε από το γραφείο της Διοικητού κα Κωττίδου ήταν "το έχουν ζητήσει πολλοί ασφαλισμένοι αλλά η τρόικα έχει αποφασίσει αυτή την ρύθμιση και δεν αλλάζει".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών στον ΟΑΕΕ αδυνατεί να ενταχθεί στην ρύθμιση ΝΕΑ ΑΡΧΗ, επειδή οι όροι είναι εκτός πραγματικότητας.
Όμως ο ασφαλισμένος μπορεί να κάνει ελεύθερες καταβολές έναντι του χρέους είτε με κατάθεση στην τράπεζα είτε απευθείας στο Ταμείο του ΟΑΕΕ.
Οι ελεύθερες καταβολές δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλο ποσό, όσο μπορεί κάθε φορά, ακόμα και 20€ που λεει ο λόγος. Προσοχή σε κάθε κατάθεση να γίνεται αναφορά του αριθμού μητρώου του ασφαλισμένου και ως αιτιολογία «έναντι οφειλής».

Με τον τρόπο αυτό ο ασφαλισμένος «κινεί» τον λογαριασμό του στον ΟΑΕΕ και δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον του να εξοφλήσει αλλά την αδυναμία του να ενταχθεί στην παράλογη και εκτός πραγματικότητας ρύθμιση.
Σε κάθε επικοινωνία του στον ΟΑΕΕ θα επικαλεστεί τις ελεύθερες καταβολές και ακόμα και σε περίπτωση δικαστικής εμπλοκής θα αποδείξει το ενδιαφέρον του (εφόσον φυσικά έχει και την δυνατότητα να κάνει αυτές τις ελάχιστες καταβολές).
Η παραπάνω πρακτική δεν σημαίνει ότι ο ΟΑΕΕ θα σταματήσει ενδεχομένως ενέργειες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

14 σχόλια:

  1. Για πληρωμή σε τράπεζα δεν είναι απαραίτητος και ένας αριθμός που υπάρχει σε κάθε ειδοποίηση για πληρωμή και ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε κατάθεση?
    Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να απαντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει η δυνατότητα καταβολής χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεδομένης της άρνησης του ΟΑΕΕ να δεχθεί τα χρήματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, μιλησα σημερα με το Ταμειο Παρακαταθηκων και μου είπαν ότι δεν δέχονται καταβολές όσον αφορά το Δημοσιο, τα Ταμεία κλπ φορείς, δηλαδή για τέτοιου είδους διαφορές

      Διαγραφή
  3. Δηλ. αν στον κωδ. πληρωμής κάνω κατάθεση σήμερα πχ. 100,00 € και μετά από 10 ημέρες άλλα 100,00 €, αυτό δεν είναι ελεύθερη καταβολή ή θα μου πούνε στο δικαστήριο ότι δεν τα έβαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλησα με το γραφειο της διοικησης του ΟΑΕΕ, μου είπε οτι δεν θα το δεχτει το συστημα με τον κωδικό της ταχυπληρωμής. Ετσι ειπε, επιφυλασομαι μηπως συμβαινει κάτι άλλο. Επειδή όμως τους δέρνει απόλυτη ηλιθιότητα θεωρώ εξαιρετικά πιθανό ότι αυτο που ειπε ισχυει, οτι δεν δεχονται ελευθερες καταβολές. Οι ανθρωποι που τα αποφασιζουν ειναι παντελως ηλιθιοι

      Διαγραφή
    2. Τελικά ισχύει αυτό που σας είπαν. Έκανα εχθές 100,00 € μεταφορά στον κωδ. ταχυπληρωμής και σήμερα μου ξαναγύρισαν τα χρήματα πίσω στον λογαριασμό μου. Είναι τελείως ηλίθιοι οι άνθρωποι !!!

      Διαγραφή
  4. Τελικά υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε ή απλώς συζητάμε και περιμένουμε το χαρτί της κατάσχεσης ? Στο αρχικό mail είχατε αναφέρει ότι θα κινηθούμε ομαδικά κατά του ΟΑΕΕ .Υπάρχει κάποια εξέλιξη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακάρι να γινόντουσαν όλα αυτόματα και γρήγορα, δυστυχως αυτό δεν γινεται. Σε λίγες ημέρες θα ενημερώσω όλους τους ενδιαφερόμενους για τις εξελίξεις σχετικά με τα δικαστικά βήματα, το σημαντικο ειναι να υπάρχει στέρεα νομική βάση

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται αυτοί που βγάζουν τις ρυθμίσεις τις υπολογίζουν με βάση την τσέπη τους. Δεν εξηγείται αλλιώς. Εδώ δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις τρέχουσες εισφορές, θα προβούμε σε ρύθμιση για να πληρώσουμε τις τρέχουσες και παλίες και μάλιστα σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης; Και μάλιστα απειλούν τον κόσμο με κατάσχεση; Και σε τελική τι θα κατασχέσουν; Θα δεσμέυσουν λογαριασμούς;
    Ας τους δεσμέυσουν, οι περισσότεροι δεν έχουν φράγκο μέσα. Θα σου πάρουν το σπίτι ή το οικόπεδο; Ας το πάρουν (αν μπορούν νομικά και άμεσα). Τα περισσότερα είναι προσημειωμένα σε Τράπεζες. Ή έρχονται δεύτεροι ή θα χάσουν οι Τράπεζες. Η μόνη λύση είναι οι ελεύθερες καταβολές, ώστε να δίνει ο καθένας ότι μπορεί και τα ασ. ταμεία να βάζουν ρευστό στα ταμεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι πολυ περιεργος να δω αν θα κανουν κατασχεση σε 350.000 περιπου ανθρωπους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δρομολογείται ήδη η ηλεκτρονική κατάσχεση και, δυστυχώς, θα γίνεται αναγκαστική εκτέλεση για κάθε οφειλόμενο ποσό ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΕΤΗ. Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού οφειλετών δεν κωλύει την ατομική εκτέλεση για την είσπραξη των οφειλομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μοναδική ελπίδα είναι η προσφυγή στην (αργή και φοβερά δυσκίνητη σε σύγκριση με την πολιτική) διοικητική δικαιοσύνη που δεν φημίζεται για την ρήξη της με τις δομές της αστικής εξουσίας (βλ. ΣτΕ απόρριψη προσφυγών κατά μνημονίων) και τα παράγωγά της, καθόσον από μια κατάθεση σε Διοικητικό Πρωτοδικείο μέχρι και το ΣτΕ μπορεί να περάσουν και έως 12 χρόνια για να κριθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ μία υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει και η πιλοτικη δικη στο ΣτΕ, ηδη ετοιμαζομαστε να καταθεσουμε αιτημα στο ΣτΕ για τον λόγο αυτό. Αν γινει δεκτό το αίτημα τότε το ΣτΕ βγαζει ανακοινωση, σταματάει η εξεταση καθε προσφυγης για τον ΟΑΕΕ στα διοικητικα δικαστήρια και περιμενουν οριστική απόφαση του ΣτΕ. Αυτο μπορει να διαρκεσει 12-18 μηνες αλλά μετα η απόφαση του ΣτΕ ειναι υποχρεωτική για όλες τις σχετικές προσφυγές.

      Διαγραφή
  9. Ειχα δωσει λαθος αμκα στον οαεε. και τωρα που μπηκα στο atlas.gov.gr να δω τα ενσημα μου δεν μου βγαζει τα ενσημα του οαεε παρα μονο του ικα. τι μπορω να κανω? αν οφειλω τι γινεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή