Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ



Σήμερα 15/10/2013 επικοινώνησα με την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για να μάθω αν είναι δυνατόν ένας ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, που οικονομικά είναι αδύνατος με βάση τα κριτήρια της Πρόνοιας, να λάβει βιβλιάριο ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών. Με άλλα λόγια να του καλυφθούν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρότι ο ΟΑΕΕ τον χρεώνει με εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των θεωρεί ως ενεργό ασφαλισμένο.
Η ερώτηση ήταν για το συγκεκριμένο σημείο.
Η απάντηση είναι θετική για τους «ασφαλισμένους-ανασφάλιστους» του ΟΑΕΕ που τηρούν τα λοιπά κριτήρια.

Μου είπαν ότι ζητάνε από τον αιτούντα να προσκομίσει ένα έγγραφο από τον ΟΑΕΕ ότι δεν του παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τους είναι αδιάφορο αν υπάρχουν οφειλές.
Με το έγγραφο αυτό και με ικανοποίηση και των λοιπών κριτηρίων ο ενδιαφερόμενος αποκτάει βιβλιάριο ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών και μπορεί να καλυφθεί και αυτός και η οικογένειά του (εφόσον υπάρχει ανάγκη) για τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙΣ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΑΛΑΞΕ ΚΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή